HTML

Online újságírás szeminárium

BKF-es szemináriumi hallgatóimnak, az órákon való részvétel elmulasztása esetén segítségül.

Friss topikok

Linkblog

Az első feladatok

2008.11.28. 11:51 rgyorgyi

November 28-án sikeresen lezárult a szerkesztőségek első projekt-feladatainak elkészítése és értékelése.

A híreket itt láthatják szerkesztőségenként feltűntetve:

A Bulvár Búvár munkája

A Workshopping munkája

A sponTime munkája

A zöld narancs munkája

A Napraforgó munkája

A Penline munkája

A HÉV munkája

 

Országos képzési és karriernapok virradnak

 

 

 

 

 

Megnyitotta kapuit a hvg állásbörze

 

Gyakornoki programok és átképzések pályakezdőknek vagy munkahelyváltást tervezőknek. Harmadik alkalommal várja az érdeklődőket Magyarország karrier-expója 2008. 10. 16-17-e között a SYMA csarnokban.

 

"A munkahely- és szakmaváltás, az át- és továbbképzés a gyorsan változó gazdasági közegben életünk alapvető részévé vált" – mondta Bojár Gábor a Graphisoft R&D Zrt. elnöke a rendezvényt megnyitó beszédében. A virtuális és elektronikus álláskeresés egyre nagyobb teret hódít – tette hozzá Szauer Péter, a HVG Kiadói Zrt. Vezérigazgatója. Azonban "a személyes találkozót még nem sikerült legyőznie a virtuális térnek" – hangsúlyozta az állásbörze szükségességét.

A rendezvényen 96 standon 112 kiállító összesen mintegy 3000 lehetőséget kínál a látogatók számára. Bejutni csak helyszíni regisztrációval lehetséges.

 

Bővebb információ: http://www.hvgallasborze.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1&Itemid=2&lng=hungarian

 

-HÉV-

Az ElitForce munkája

 

A BKF is választ

 

„Amerikai Elnökválasztás 2008” címmel tartottak konferenciát a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán október 14-én. Az előadók Robert Craig professzor és Dr. Alex Strepich voltak, és az eseményen megjelent April H. Foley, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete is.

 

 

Az amerikai elnökjelöltek esélyeit latolgató konferenciát tartottak az amerikai nagykövetség szervezésében október 14-én, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán . Az eseményt Dr. Huba Bruckner, a Fulbright program magyarországi vezetője nyitotta meg, melynek fővédnöke April H. Foley, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete volt.

Az egész napos előadássorozaton szó volt a bevándorlási, faji és vallási kérdésekről,
illetve az internet és a média szerepéről az amerikai választások során. Robert Craig, Fulbright ösztöndíjas tudós ismertette Obama és McCain érdemeit, életpályájukat valamint azt, hogy milyen programmal készülnek elnökké választásuk esetén.
Őt követte Alex Stepick, bevándorlási szakértő, a Floridai Nemzetközi Egyetem antropológia és szociológia professzora, aki az emigráció és a választások kapcsolatáról beszélt. Részletes ismertetést adott arról, hogy mennyire fontos a bevándorlók helyzete a választások előtt, és ebben a kérdésben Obama és McCain is egyetértenek, hiszen az amerikai gazdaság igényli a jelenlétüket. Mindkét pártban vannak ugyanis olyan csoporton, akik ellenzik, illetve támogatják a bevándorlókat, ezért ezek a vélemények kiegyenlítik egymást.

 

-ká-, -fp-

 

Kép: bkf.hu

 

A Csak csajok munkája

 

HVG Állásbörze
- Azoknak, akik komolyan érdeklődnek-

 

Harmadik alkalommal is megnyitotta kapuit a HVG Állásbörze, Országos Képzési és Karriernapok, amelyet az érdeklődők a SYMA Sport- és Rendezvényközpont csarnokában tekinthettek meg.

 

Megrendezték a HVG Állásbörzét október 16-án és 17-én, ahol a látogatók számos állásajánlattal, munkaadóval, képzési lehetőséggel, a karrierjüket támogató programokkal, szolgáltatásokkal és információkkal találkozhattak a gazdasági élet bármely területéről. Az állásbörze történetében először külföldi állás és képzési ajánlatokkal is várták az érdeklődőket.
A rendezvényen összesen 96 standon 112 kiállító vett részt, és mintegy 3000 ajánlattal várták az elhelyezkedni vágyókat. A Gyakorló Tér és az Előadó Tér az álláskereséshez nyújtott szakmai segítséget, míg a Web Tér, a Játszó Tér és az Olvasó Sarkok a felkészülést, illetve a kikapcsolódást, pihenést szolgálták.
A résztvevők számos felkészítő programon vehettek rész, mint a próbainterjún illetve az önismereti tréningen.

Bővebb információk:
http://hvg.hu/karrier/20081015_hvg_allasborze_kepzesi_karrier_napok.aspx

 

 

 


CSAK CSAJOK:
Készítette: Szabados Petra
Horváth Petra

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineujsagirasszeminariumretfalvi.blog.hu/api/trackback/id/tr4792848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása